Кандидатите от листата на коалиция „БСП за България” в 19-и МИР - Русе разговаряха с жители на Сандрово и Мартен

Кандидатите от листата на коалиция „БСП за България” в 19-и МИР – Русе разговаряха с жители на Сандрово и Мартен

Кандидатите от листата на коалиция „БСП за България” в 19-и МИР – Русе Иван Иванов , Mikael Chakaldzhiyan и Мариан Савов разговаряха с жители на Сандрово и Мартен.

Размерът на пенсиите, растящите цени и бъдещето на младите хора са нещата, за които хората искаха да говорят. „За краткото ни участие в управлението увеличихме пенсиите: от декември 2021 г. с 12,8%, от юли 2022 г. с 26%. Увеличихме минималната пенсия от 370 лв. на 467 лв. Повишихме средния размер на пенсиите, който достигна 669 лв. Увеличихме размера на социалната пенсия за старост от 170 лв. на 247 лв. Но остава още една важна стъпка – преизчисляване на пенсиите от 1 октомври 2022 г. – ангажимент, който сме поели към българските пенсионери”, изтъкна Иван Иванов. Мариан Савов разказа какво е направено по отношение на младите семейства: осигурени безплатни детски градини и ясли; увеличение размера на майчинството през втората година от 650 лв. на 710 лв.; увеличение на детските надбавки; въвеждане на 600 лв. необлагаем минимум за първо дете и 1200 лв. за второ, ако младите семейства работят.

За да продължи водената през последните седем месеца политика в социалната сфера социалистите призоваха присъстващите да ги подкрепят с номер 28 #ЗаСоциалнаиСигурнаДържава

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: