Кандидатът за кмет от местна коалиция "БСП за България" Пенчо Милков откри предизборната си кампания със зрелищен концерт на рок група БТР

Кандидатът за кмет от местна коалиция „БСП за България“ Пенчо Милков откри предизборната си кампания със зрелищен концерт на рок група БТР

Кандидатът за кмет от местна коалиция "БСП за България" Пенчо Милков откри предизборната си кампания със зрелищен концерт на рок група БТР

С почтено управление, ясни правила и ясна кауза Русе може да се превърне в северната столица на България, заяви Пенчо Милков.

“Преди век и половина Русчук е бил европейската порта на България. Архитектурата, нравите, науката, ценностите на стара Европа влизат не през малката тогава София, влизат в България през нашия град Русе”, с тези думи кандидатът за кмет от Местна коалиция “БСП за България”, Пенчо Милков, се обърна към съгражданите си, дошли да го подкрепят на официалния старт на предизборната му кампания.

През годините Русе преживява времена на възход и кризи, но никога не изгубва своя дух, подчерта Милков. Той изтъкна, че Русе е градът, от който тръгват демократичните промени в България и първи Русе дава тон в развитието на екологичната политика в страната ни.

“В ново време обаче, градът ни понесе много удари. Обезлюдя и остаря”, отбеляза Пенчо Милков. “Но Русе има потенциал до няколко години да се превърне в северната столица на България и това може да стане с почтено управление, ясни правила и ясна кауза. Вярвам ,че Русе може да бъде управляван на основата на почтеност, прозрачност и на основата на закона по образец на големите европейски градове, с които ни свързва река Дунав”, каза в заключение кандидатът за кмет.

Социалистите, които влизат в надпреварата за Русе със слогана “Обичаме Русе” и под номер 71 в интегралната бюлетина, представиха кандидатите си за общински съветници и кметове, сред които най-млада е студентката в Русенския Университет, Моника Йорданова, а най-възрастен – почетния гражданин на Русе и вокален педагог, Вили Икономов.

Водачът на листата – председателят на на Общинския съвет на БСП в Русе – Пламен Рашев от своя страна изтъкна, че русенци, като повечето свободни хора в България желаят да живеят в справедлива държава и да градят солидарно общество. Това е и мотивът, който ги води, за да търсят промяна за Русе, който може да бъде по-зелен, по-красив и привлекателен за живеене.

“Водени сме от убеждението, че само заедно можем да променим статуквото. Водени сме от разбирането, че сегашното управление е вредно за нас, за децата ни и за България. Обединени сме от обичта си към Русе и от личността на д-р Пенчо Милков.” – изтъкна от името на коалиционните партньори – АБВ, ПП “Българската пролет” и ПД “Социалдемократи” – Пламенка Ангелова.

Предизборната кампания на коалицията стартира с концерт на динозаврите от Б.Т.Р., които изпълниха любими парчета от репертоара си пред стотиците русенци.

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

Сподели: