"Каолин" дари нова детска площадка на детската градина във Ветово

„Каолин“ дари нова детска площадка на детската градина във Ветово

Тържественото откриване на детската площадка се състоя на скромна церемония на 17 септември, на която г-н д-р Волф Харлфингер – главен изпълнителен директор на КАОЛИН ЕАД – връчи на д-р Мехмед Мехмед – кмет на Община Ветово и принципал на детската градина, договора за дарение на детската площадка. По този начин площадката вече съвсем официално става собственост на Община Ветово. По думите на г-н Харлфингер „Инвестиции в здравето и щастието на нашите деца са най-смислените инвестиции и са най-близко до сърцето на всеки от нас “.

Г-н д-р Мехмед прие с благодарност дарението и подчерта, че този проект е част от съвместните инициативи между Община Ветово и Каолин, израз на доброто разбирателство и ясен знак, че нито Общината може без КАОЛИН, нито КАОЛИН може без Общината.“  Поздравления и благодарности към дарителя отправи и г-жа Галя Ахмакова – директор на детската градина.

На откриването присъстваше и целият педогогически персонал на ДГ „Щастливо детство“, служители на КАОЛИН, и, разбира се – самите възпитаници на детското заведение, които ще използват детската площадка за безопасни и весели игри и които бяха изненадани да получат подаръци и лакомства от ръцете на свои любими герои от анимационни филми, превъплътени от аниматорите от „Веселяците“ от гр. Русе.

Това е поредният дарителски жест на КАОЛИН ЕАД към най-малките, като за последните няколко години на нови детски площадки и уреди за фитнес на открито, изградени с финансовата подкрепа на компанията се радват и децата от няколко населени места в Община Ветово и Община Дулово. С пълното съзнание за отговорностите си към хората, околната среда и природните ресурси, дружеството, което от 2013 г. е 100% собственост на германския концерн Кварцверке със седалище в гр. Фрехен, се старае да осъществява дейността си в унисон с фирмената си политика: Работим с грижа за хората, с грижа за природата, с грижа за ценностите!

Сподели:

Още новини от деня