"Каолин" ЕАД празнува Деня на миньора в Русе

„Каолин“ ЕАД празнува Деня на миньора в Русе

Време за прочитане: 2 мин.

"Каолин" ЕАД празнува Деня на миньора в Русе„Каолин“ ЕАД празнува Деня на миньора в Русе. В петъчния ден дружеството събра много гости в ресторанта на хотел „Рига“ по повод празника, който се чества всяка година в началото на септември. Гости на събитието бяха и народните представители от ГЕРБ в 19-и МИР – Русе Светлана Ангелова и Андриан Райков.

Изп. директор на Каолин АД, част от „Кварцверке“ ГмбХ, д-р Волф Харлфингер направи обръщение към работещите в дружеството по случай Деня на миньора:

„Изминалата 2017 година беше отново много успешна – пета поред с рекорден резултат. Това е знак за отлична работа на целия екип и аз искам сега да благодаря за това от името на Кварцверке и на господин Линдеман-Берк, управляващ съдружник. С тези думи се обърна към присъстващите работници и служители на „Каолин“ АД по повод Деня на миньора, който бе подобавощо отбелязан в основния салон на гранд хотел „Рига“ в края на миналата седмица.

Резултатът през миналата година дойде основно от ръста на резултата в Сърбия. Още тогава стана ясно, че финансовият резултат на Каолин ще страда от завишените цени на енергията и персоналните разходи. Тази тенденция не само продължи през първата половина на 2018 година, но и се задълбочи. Това не е фатално, но е знак, че трябва да работим и да ставаме още по-добри.

Две са областите за развитие, които са еднакво важни за нас:

Ще продължим да инвестираме. Целта е да подобряваме състоянието на нашите фабрики и да ги поддържаме на високо ниво чрез превантивни мерки. Ще увеличаваме и капацитета на производство, както в случая с актуалния ни инвестиционен проект за калцинатора в Каолиново. И не на последно място – и за мен това е стратегическият фокус за следващите години – ще търсим поголяма енергийна и персонална ефективност. Като пример давам тук новата линия за преработка на каолин във Ветово, по която сме започнали работа.

Втората голяма област, в която искам да постигнем подобрение, е квалификацията на персонала. Модернизирането на фабриките ще доведе до там, че трябва да си осигурим допълнително ноухау и експертиза особено в инженерната област – на първо място чрез обучение на нашите служители и чрез разширяване на екипа.

„Каолин” ще използва по-добре наличната експертиза и опит. Трябва да се подобри комуникацията и екипната работа. Да станем по-добри в това да възприемаме себе си като екип, а не като група от отделни индивиди. Това изисква управление, което делегира отговорности. Но изисква и мислещи и инициативни служители, които умеят да поемат отговорности.

Каолин се трансформира в компания, отговаряща на предизвикателствата на новото време.“

Каолин ЕАД е предприятие с над 90-годишна история, като от 2000 г. е приватизирано и става частно акционерно дружество. Компанията произвежда над 150 вида продукти, които представляват различни разновидности на кварцов пясък, каолин, варовик и други. Продуктите се използват в най-различни индустрии – за производство на хартия, стъкло, керамика, пълнители и т.н. Използвайки своя опит в бранша, както и европейските изисквания, водещо в дейността на дружеството е качество, удовлетворяващо изискванията на клиента, ефективни решения, конкурентни цени, надеждност и гаранция.

Сподели:

Още новини от деня