доц Добрин Василев

Кардиологът доц. Добрин Василев оглави екипа на Специализираната болница за активно лечение по кардиология „Медика Кор“-Русе

Кардиологът доц. Добрин Василев оглави екипа на Специализираната болница за активно лечение по кардиология „Медика Кор“-Русе. „Вече съм част от екипа на СБАЛК „Медика Кор“ – Русе. След 7 трудни, но безспорно успешни години начело на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Александровска“, приех поканата на доц. Кирил Панайтов и д-р Панайот Панайотов да оглавя медицинския екип на една от най-добре оборудваните и качествено работещи болници у нас. Професионалният ми път е свързан с нея отдавна, сега дойде време да се посветя изцяло на развитието й. Плановете ни са смели, най-интересното предстои“, сподели той.

Доц. д-р Добрин Василев завършва медицина през 1998 г. Защитава докторска степен във Варшавската медицинска академия през 2009 г. Има дългогодишен опит в лечението на пациенти, инвазивната диагностика и терапия в областта на кардиологията. От 2014 г. е началник на Клиниката по кардиология в УМБАЛ „Александровска”, която е една от най-големите в страната, а през 2018 и 2020 г. получава и награда за две клинични проучвания от Американска сърдечна асоциация (American Heart Association).

сн. МБАЛ Александровска

Сподели: