„Каритас Русе“ отбелязва Деня на „Каритас“ с благотворителен базар

„Каритас Русе“ отбелязва Деня на „Каритас“ с благотворителен базар

„Каритас Русе“ ще отбележи Деня на „Каритас“ тази неделя, на 19 ноември с благотворителен базар в подкрепа на нуждаещи се хора. Базарът ще се проведе от 10:00 до 16:00 часа пред Централни градски хали, в случай на валежи гражданите на Русе ще могат да подкрепят базара в Хуманитарен център „Каритас“ на ул. „Богдан войвода“ 3 (зад училище „Отец Пайсий“). Актуална информация относно локацията ще може да бъде намерена на фейсбук страницата на организацията – CaritasRuseBG.

В рамките на базара ще могат да бъдат закупени ръчно изработени декорации, рисунки и продукти от деца със специални нужди, деца от рискови семейства и бездомни лица. Целта е да бъдат събрани средства за закупуване на трайни хранителни продукти, които ще бъдат раздадени на бедни и уязвими хора, на които „Каритас“ помага.

Денят на „Каритас“ е ежегодна инициатива на всички сътрудници на „Каритас“ в България, която цели да популялизира дейността на организацията, насочена към на бедните и изпитващите страдание. Тя е обвързана с обявения от папа Франциск Световен ден на бедните и споделя неговото послание: „От никой сиромах не отвръщай лицето си“ (Тов. 4, 7).

По време на организираните събития присъстващите ще имат възможност да поговорят за бедността, за „Каритас“ и за начините, по които всички заедно като общество можем да допринесем за изграждането на по-добър свят, в който всички хора ще могат да живеят достойно.

Сподели: