„Кармен – дуендето на Федерико“ е новата премиера на театър - школа "Артистисимо“

„Кармен – дуендето на Федерико“ е новата премиера на театър – школа „Артистисимо“

„Кармен – дуендето на Федерико“ е новата премиера на театър – школа „Артистисимо“. Тя ще се играе на 27 юли /четвъртък/, от 20:00 ч., във Възрожденско читалище „Зора“ . Пиесата е на Иглика Пеева, режисурата на проф.д-р Александър Илиев, а музиката е дебют на Серджо Авакян като композитор на театрална музика. В постановката участват гимназисти от голямата група на театър – школа „Артистисимо“. Входът е свободен. Присъстващите ще могат да се насладят на изцяло обновения салон на читалището със средства, събрани чрез дарителската акция на Интеракт клуб – Русе от Концерта-конкурс през февруари за Апостола и реализиран съвместно с двата Ротари клуба в Русе.

По традиция театър – школа „Артистисимо“ завършва сезона с майсторски клас, отворен и за желаещи извън трупата. Тази година това е двудневният уъркшоп на проф. Джаред Стайн от САЩ, който започва в 14:00ч. на 28 юли в з. „Изкуство“ на РБ “Л.Каравелов“.

Трупата е създадена на 05.12.2009г. До края на сезон 2015/2016г. членовете на театър – школа „Артистисимо“ имат преминати 14 майсторски класа при преподаватели от наши и чуждестранни университети, множество индивидуални награди, 7 колективни от национални и международни конкурси за театър и кино. През този сезон трупата реализира и постановката „Въпрос на чест“ с децата от малката си група.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"