Катастрофа със служебен бус на пътя Русе-Кубрат. Община Русе с готовност за съдействие и подкрепа за семействата на пострадалите

Катастрофа със служебен бус на пътя Русе-Кубрат. Община Русе с готовност за съдействие и подкрепа за семействата на пострадалите

Днес в ранните часове на деня автобус с работници се преобърна на пътя Русе-Кубрат. Шестима от тях са транспортирани с линейка до лечебно заведение, впоследствие още четирима са потърсили медицинска помощ. Няма жертви при катастрофата.

Представители на Община Русе в лицето на зам.-кмета по екология, транспорт и комунални дейности Димитър Недев и директора на дирекция „Обществен ред и сигурност“ Георги Игнатов посетиха мястото на инцидента с катастрофиралия автобус, за да получат информация от първа ръка за произшествието.

Проведени са разговори с ДАИ и Пътна полиция, според които причината за преобръщането на автобуса е заледен участък от пътя, който е част от републиканската пътна мрежа. Осъществена е навременна връзка с кметове на населени места, за да проучат семействата на пострадалите работници имат ли нужда от социална или друга подкрепа.

Поддържа се постоянна комуникация с ръководството на УМБАЛ „Канев“ относно състоянието на пострадалите. Ръководството на Община Русе изразява своята съпричастност към тях и семействата им и продължава да следи ситуацията с готовност за съдействие и подкрепа във всеки един момент.

Сподели: