Елена Башкирова представя с колегите си в Русе обичани творби от Шуман, Барток и Бетовен

Елена Башкирова представя с колегите си в Русе обичани творби от Шуман, Барток и Бетовен

Програмата на МФ „Мартенски музикални дни“ на 19 март, вторник от 19 ч. е един истински подарък за фестивала в Русе от Международния фестивал на камерната музика в Йерусалим, основан от знаменитата Елена Башкирова. В Русе тя ще партнира с представители на няколко поколения музиканти. Най-младият сред тях е едва 28-годишният Пабло Ферандес, носител на Втора награда от конкурса „Чайковски“ […]

Прочети още
Саксофоннен квартет SIGNUM

Саксофонният квартет „Signum“ ще изнесе концерт тази вечер

Саксофонният квартет „Signum“ ще изнесе концерт от 19 часа в Доходното здание. Събитието е част от програмата на международния фестивал „Мартенски музикални дни“. В програмата: М. Мусоргски – Картини от една изложба за квартет саксофони Н. Р. Корсаков – Шехерезада за пиано и квартет саксофони Л. Бърнстейн – Симфонични танци из Уестсайдска история Дж. Гершуин – Рапсодия в синьо за […]

Прочети още
Пролетен благотворителен концерт организира днес АГ "Гео Милев" - Русе

Пролетен благотворителен концерт организира днес АГ „Гео Милев“ – Русе

Пролетен благотворителен концерт на талантите организира днес АГ „Гео Милев“ – Русе. Той ще се проведе от 17.30 часа в Канев център. Събраните средства ще се насочат за обновяване на училищния бюфет и превръщането му в зона за отдих.

Прочети още

Археологическите проучвания на светилището на Диана при Кошов ще бъдат представени в Русе

Археологическите проучвания на светилището на Диана при с. Кошов ще бъдат представени от археолога Върбин Върбанов на 27 март от 18 часа в Регионален исторически музей – Русе, зала „Княз Александър I“.

Прочети още

„Пролетни картини“ в Мол Русе на 23 март

Ателие „Малките майстори“ и група за театър „Камила“ представят на 23 март „Пролетни картини“ в Мол Русе. Заниманията започват в 11.00 и продължават до 12.30 часа. Входът е свободен. С цветни листи неопрен апликирай в този ден слънце в сини небеса, цвете, топка и игра.

Прочети още

Резултатите от разкопките в района на Средновековен град Червен ще представят на 21 март

На 21 март, четвъртък, от 18 часа в Регионален исторически музей – Русе, зала „Княз Александър I“, ще се състои презентация на Светлана Великова, археолог в РИМ – Русе, за разкопките в Средновековния град Червен и църква № 16.

Прочети още
Десетки деца се забавляваха на поредното издание от инициативата Концерт на възглавници

Десетки деца се забавляваха на поредното издание от инициативата Концерт на възглавници

Десетки деца се забавляваха в ритъма на джаза на поредното издание на инициативата Концерт на възглавници, която се проведе в Историческия музей. В зала „Княз Александър I“ малките посетители имаха възможност да чуят изпълненията на Веси Морова и бенд (Денис Гоев – тромпет, Светослав Миланов – клавир и Иван Андреев – перкусии). Първият от концертите се проведе в 11.00 ч., […]

Прочети още
Емил Табаков представи премиерата на десетата си симфония на МФ "Мартенски музикални дни" в Русе

Емил Табаков представи премиерата на десетата си симфония на МФ „Мартенски музикални дни“ в Русе

Софийската филхармония с удоволствие се включи в един от най-престижните фестивали за класическа музика в България „Мартенски музикални дни“ в компанията на двама големи артисти, родени и започнали кариерата си в крайдунавския град. Самобитният почерк на Евгени Божанов го превръща в звезда още в най-ранна възраст. Големият пианист жъне успехи навсякъде по света. Концертите му в България винаги се посрещат […]

Прочети още
Деца и родители се "срещнаха" с менталната аритметика в Детски отдел в съботния ден

Деца и родители се „срещнаха“ с менталната аритметика в Детски отдел в съботния ден

Деца и родители се „срещнаха“ с менталната аритметика в Детски отдел в съботния ден. Академия за обучение ТИАРА запозна участниците с възможностите за развиване на умствените способности и творческия потенциал на децата. Заедно с децата учиха и се забавляваха и те хните родители.

Прочети още

Цветя от плат правят малките майстори в Мол Русе

Ателие Малките майстори с Група за театър Камила гостуват днес в Мол Русе, като ще изработват цветя от плат. Заниманията започват в 11.00 и продължават до 12.30 часа. Входът е свободен. Съвсем е близо Първа пролет и вижте – тук във шарен полет, с листенца и стебла от плат, цветя при нас ще разцъфтят.

Прочети още
1 2 3 156