Катедрите от факултет "Електротехника, електроника и автоматика" на Русенския университет организират множество състезания и конкурси

Катедрите от факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ на Русенския университет организират множество състезания и конкурси

Традиционно, през пролетта катедрите от факултет „Електротехника, електроника и автоматика“ на Русенския университет организират множество състезания и конкурси, в които студенти и ученици имат възможността да представят своите иновативни идеи и проекти, с които да улеснят живота на хората и да го направят по-приятен.

И тази година участниците могат да предлагат решения на широк набор от предизвикателства в следните конкурси (подредени по дата на провеждане):

Електрониада 2024 – 13 април, събота, 10 часа, зала 2.203;

Студентска олимпиада по мрежи и мрежови технологии – 22 април, понеделник;

Конкурс за най-информативен и атрактивен студентски уеб сайт – 23 април, вторник, 16 часа, зала 6.212;

Конкурс „Индустриален интернет за всичко през моите очи“ – 25 април, четвъртък, 14 часа, зала 10.221;

Конкурс за иновативни технологии – 25 април, четвъртък, 15 часа, зала 6.212.

На 8 май, сряда, от 14 часа ще се проведе и Студентската Научна Сесия (СНС) на ФЕЕА, в която част от бъдещите наши докторанти и учени на България вероятно ще направят първата си научна презентация. СНС е идеалният форум, на който студентите могат да представят и популяризират своите авторски идеи и проекти. Докладите, подготвени за СНС се публикуват в сайта на конференцията на РУ като част от научните трудове на университета.

Авторите на най-добрите идеи, проекти и разработки, представени по време на конкурсите и в студентската научна сесия, както и студентите с отличен успех ще бъдат наградени на официална церемония в Канев център на 14 май, вторник, от 16 часа.

Сподели: