Кацелово разполага със селски здравен участък на два етажа, но се ползва един кабинет

Време за прочитане: < 1 мин.

Кметът на Кметство Кацелово Владимир Витанов запозна днес общинските съветници в Две могили проблемите, които стоят пред него и положението в селото през тази година. Той представи изпълнението на основните дейности, възложени от Закона за местното самоуправление, така и от Общинския план за развитие на съставните села от Общината за подобряване условията на живот на нашите жители. Структурата на отчета следва отделните дейности, които се изпълняват в сферата на обществения живот.

Кацелово разполага със селски здравен участък на два етажа, но по редица обективни причини в него работи само един кабинет. По отношение на здравните услуги на населението е направено най-необходимото, но има още много да се работи. След оттеглянето в пенсия на обичания и уважаван от всички лекар на селото – д-р Иван Ангелов през 2015 година, нещата се промениха. Селото е обвързано с общопрактикуващ личен лекар, и една голяма част от хората са записани при него, но той не живее тук и почти не присъства на терен. Работи с медицински фелдшер, който идва три пъти в седмицата за по няколко часа. Друга част от населението се прехвърли към д-р Брайков, с мед.  фелдшер Румяна Димитрова, който обслужва още селата Острица, Каран Върбовка и Широково… Снабдяването с лекарства е затруднено, понеже  аптека няма.

Стоматологична помощ се извършва от зъболекар, който идва от гр. Русе само веднъж седмично в съвременно оборудвания кабинет в кооперация „Надежда-Кацелово”.

Въпросът със здравната помощ и снабдяването с лекарства е изключително важен и наболял и търсим подходящо решение.

Сподели:

Още новини от деня