Квартет "Динамик" в Червенския замък

Квартет „Динамик“ в Червенския замък

Струнен квартет „Динамик“ ще зарадва почитателите на акустичната музика с изпълнение в Замъка на Средновековния Червен. Това ще се случи на 25 юли от 19 часа. Младите музиканти от квартет „Динамик“ са възпитаници на Русенското музикално училище, а в последствие и на Музикалната Академия в София. Представят богат музикално-стилов репертоар от класическа до съвременна музика.

Замъкът на Червен е изграден в края на ХІІ век в най-високата част на скалното плато върху площ от 2 дка. Той се състои от верижни помещения, построени от три страни около вътрешен двор. Комплексът е имал само един вход и се е отбранявал от пет бойни кули. Чрез проход и стълби, комплексът е свързан с Южното водоснабдително съоръжение. В двора на комплекса е разположена Църква №3.

Музикалното събитие се случва по инициатива и с щедрата подкрепа на г-жа Велислава Гочкова. Събраните средства ще бъдат използвани за провеждането на фестивал с исторически възстановки в пределите на Червен – знаково събитие за средновековната крепост с повече от десетилетна история, чието организиране през месец май 2020 г. беше възпрепятствано от пандемията от COVID-19.

Вход: 5 лв. Билети може да закупите на място преди събитието.

Заповядайте на 25 юли (събота) по залез в Червенската крепост, за да се насладите на акустичните изпълнения на квартет „Динамик“ сред красотата на наследството на Средновековието.

Сподели:

Още новини от деня