бяла кикбокс

Кикбоксьорите загряха за началото на държавните първенства със семинар в Бяла

Време за прочитане: < 1 мин.

Обучителен семинар по кикбокс се проведе днес, 27 февруари в новата спортна зала „Арена Бяла“ (Бяла, Област Русе). Той се проведе под егидата на Българската Конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) и Министерството на спорта с участието на националния селекционер Владимир Вълев – Питбула. Сред официалните гости на събитието бяха кметът на град Бяла Димитър Славов, народният представител от ГЕРБ Пламен Нунев, председателя на БККМТ Галин Димов Валерий Станчев – председател на клуба домакин.

Над 70 бяха участниците в семинара. Присъстваха представители на спортните клубове „Дунав“, „ФАЙТ клуб – Севлиево“, „Цунами – Русе“, „Некст – Габрово“, „Хелиос“, „Минотавър“, „Вокил“, ТИМ.

Мероприятието започна в 11:00 часа с едноминутно мълчание в памет на починалия вчера Мариян Бабуров – Моко – основоположник на бойните изкуства в гр. Бяла Русенско. Приветствия към участниците отправиха председателят на Конфедерацията г-н Галин Димов, г-н Славов и г-н Нунев.

Кметът на град Бяла г-н Димитър Славов покани Конфедерацията да организира други спортни събития в град Бяла, като вече е планирано състезание за 7 май за купата на Свети Георги. Очаква се и официалното откриване за спортни мероприятия от министър Кралев.

Припомняме, че държавните първенства по кикбокс стартират след по-малко от седмица в Шумен. Надпреварата ще се проведе от 5 до 7 март в зала „Плиска“, а домакин ще бъде СК Шуменска крепост.

Сподели: