Кинопанорамата „Италия днес“ гостува и в Русе

Кинопанорамата „Италия днес“ гостува и в Русе

Кинопанорамата „Италия днес“ достигна своето четвърто издание! Организирана е от Италианския културен институт в София и предлага автентичен преглед на тенденциите, залитанията и добродетелите на днешното италианско общество.

Надежди, разочарования и недоумения без реторика се развиват с драматизъм през ироничния поглед на героите. Те са водени от мечтаната, въображаема, романтична или саркастична креативност на режисьорите, които обрисуват бързо настъпващите промени в съвременната реалност.

Събитието се превърна в традиционна среща с българската публика, пред която Италия се разкрива със своите слаби и силни страни. Така то запазва формулата, която го направи успешно: 6 филма, излезли на големия екран през последните три години.

С това издание откликнахме на желанието на други български градове да се присъединят към събитието и така те са вече осем!

„Италия днес 2018“ се открива на 6 декември в София и ще се проведе също така в залите на Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Благоевград, Габрово и Монтана.

Сподели:

Още новини от деня