Кино на открито пред РХГ в Европейската нощ на музеите

Кино на открито пред РХГ в Европейската нощ на музеите

Отбелязваме Европейската нощ на музеите с красиви филми за изкуство съвместно с Кинематограф.BG и със съдействието на Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе.

Вълните на Дунава доведоха Кинематограф на Нощта на музеите в Русе, където заедно с Художествена галерия – Русе ще превърнем арт пространството пред галерията в кино на открито!

Разнообразната програма за Нощта на музеите на 14.05. ще завърши подобаващо като се гмурнем в света на изкуството и неговите вълнуващи истории!

Знаете ли какво е кинетично изкуство? Ще разгледаме движещите се фигури на Тео Янсен – скулптури, движени от вятъра. Ще погледнем отблизо и творчеството на Микеланджело Пистолето – италиански съвременен скулптор, който има много какво да разкаже.

Българското заглавие в селекцията е „Завръщане“ – един филм на Николай Василев за художника Станислав Памукчиев и неговата работа. Професор в НХА, той има зад гърба си впечатляваща колекция от изложби и награди. Филмът разкрива завръщането му към спомените, което не е просто физически акт, а нещо много повече.

Последният филм много ще ви развълнува и затова ще го запазим в тайна. Елате с нас на Лятно кино!

Събитието се провежда с подкрепата на Zoya, Sony и 7Arts, а ще вали ли на лятното кино – проверете още сега на www.VremetoDnes.bg

Сподели: