"Класика и традиция" събира на 25 юли Нина Николина и Държавна опера - Русе

„Класика и традиция“ събира на 25 юли Нина Николина и Държавна опера – Русе

През 2019 година Държавна опера – Русе и Община Русе организират музикален фестивал на открито в Младежки парк, сцена пред АЕГ „Гео Милев“.

Държавна опера-Русе и Нина Николина ще представят на 25 юли от 21 часа поредното предизвикателно междустилово съчетание – „Класика и традиция“.

Проектът с една от най-качествените български певици Нина Николина е инспириран от златните образци на българския песенен фолклор, поднесен на световно ниво, с висока класа и неподражаем стил.

Оркестрациите са на младия и талантлив диригент Георги Милтиядов.

На сцената с прекрасната Нина Николина и забележителната Русенска филхармония ще се качат виртуозните музиканти – Калин Вельов – перкусии, Мартин Ташев – тромпет и вокал, Ясен Велчев – клавишни, Таня Първанова – вокал.

Програмата на концерта включва едни от най- харесваните и обичани български народни песни от различни области на България. Певците и инструменталистите ще се изявят в неподражаем етноджаз вариант, съчетан с класически аранжименти.
Това са песните „Лудо младо”, „Яна“, „Лале ли си, зюмбюл ли си“, „Излел е Дельо хайдутин“, „Пуста младост“, „Вечеряй Радо“, „Гюл девойка“, „Лажи Вере“, „Свети Георги“, „Назад, назад, моме Калино“, „Майстор Манол“ и др.

В музиката с брилянтното изпълнение на Русенска филхармония и Нина Николина се оглеждат традиция и класика в стилно музикално съчетание. Вечните песни са поднесени по един неочаквано нов начин, който докосва сърцето и разкрива красотата на българската музика пред почитателите на различни стилове и от всички възрасти.

Билети на каса Опера: понеделник – петък 10.30 – 18.30 часа
тел. 0878 218 687 и 082 82 50 37

За повече информация и заявки за групови билети:
тел. 0896 814864 и 0879 128187

Сподели:

Още новини от деня