Клубът по руски език към МГ "Баба Тонка" проведе занятие, посветено на Пушкин

Клубът по руски език към МГ „Баба Тонка“ проведе занятие, посветено на Пушкин

Време за прочитане: < 1 мин.

В навечерието на 6 юни, учениците от Русенската математическа гимназия отбелязаха Международния ден на руския език. Датата не е избрана случайно –  на този ден, преди 220 години, в Москва е роден великият руски поет Александър Сергеевич  Пушкин, чието творчество поставя началото  на съвременния руски литературен език.

Руският език е един от най-разпространените езици по света, на него говорят милиони, а Денят на Пушкин се отбелязва много тържествено, като се провеждат тематични изложби, концерти, лекции, уроци.

Учениците от МГ „Баба Тонка” се присъединиха към тази инициатива и организираха тематична изложба, а Клубът  по руски език към гимназията, който съществува вече 10 години, проведе открито занятие под надслов „Вечният Пушкин“. На него присъстваха ученици и преподаватели от гимназията, а почетен гост на събитието беше представителят на Генералното консулство на Руската федерация в гр. Русе Владимир Владимирович Токтаев. Всички присъстващи имаха възможност да научат интересни факти за живота на Пушкин и да се докоснат до проникновените и изящни стихове на поета.

Сподели:

Още новини от деня