Клуб "Дан Колов" във Ветово получи нова зала по борба

Клуб „Дан Колов“ във Ветово получи нова зала по борба

Кметството във Ветово, Русенско, откри днес нова зала по борба. С първите десетина ученици в нея ще работи бившият национал Гюрай Хамдиев. Като за начало групата ще е от над десет деца. Лентата бе прерязана от кмета Георги Георгиев и от ръководителката на проекта Семра Идризова. На тържеството присъстваха много граждани.

Залата бе изградена по българо-швейцарска програма с бенефициент община Русе. На тържеството присъства представителката от швейцарска страна – г-жа Финьон. Тя и гостите бяха посрещнати от ученически оркестър, с хляб и сол, с много настроеиие.

„Благодаря на всички за помощта. Благодаря сърдечно и лично за отношението към нас на почетния председател на федерацията по борба Валентин Йорданов. Пожелавам успех на Гюрай и неговите момчета!“, каза г-н Георгиев.

Бе прочетен и поздравителен адрес от името на Валентин Йорданов. Той и брат му Иван, който присъства на церемонията, дариха с оборудване новодомците от местния клуб „Дан Колов“. Братя Йорданови се бяха погрижили и за изработката на табла със снимките на известни български борци.

В същото време стана ясно, че клуб „Дан Колов“ е пререгистриран и че скоро ще участва д държавни турнири и първенства.

/Клуб по борба „Юнак – Локомотив“ – Русе/

Сподели: