фламинго

Клуб за спортни танци „Фламинго“ ЕТНО представи България на Международен фолклорен фестивал „Златен пендар“ във Виена

В края на месец юни във Виена се проведе четвъртият Международен Фолклорен Фестивал “Златен пендар“, организиран от Фолклорна група “Пендари Виена“.

В него, по покана на домакините, взеха участие и Клуб за спорт и танци “Фламинго“ ЕТНО с представителните си групи от град Бяла и град Русе.

фламинго

За танцуващите в тях тези няколко дни, които прекараха в столицата на Австрия, бяха изпълнени с посещения на забележителности като величествения дворец Шьонбрун, зоо парка към двореца, вечеря в традиционен австрийски ресторант, екшън и адреналин в увеселителния парк Пратер, шопинг в центъра на града сред уникално красивите сгради и магазините на най-известните световни марки.

фламинго

Фестивалната вечер даде на своята публика пъстра палитра от национални костюми, песни и танци, при това не само български. Участие взеха и групи от Еквадор и Бангладеш.

Хора се виеха до късно вечерта, а гайди и тъпани бяха най-добрият съпровод, пренасящ всеки един българин по-близо до корените и земята му, макар и на хиляди километри от родният край.

фламинго

Закриването на фестивала бе на площад Карлсплац с двучасова хоротека на открито. Българският дух, който се носеше във въздуха, събра стотици зрители, а най-милата гледка бяха малки деца по паспорт австрийчета, но по душа българчета, облечени от своите майки в български народни носии.

фламинго

Блестящата и сърцата организация на Фолклорна група “Пендари Виена“ посрещна топло и изпрати своите гости от Клуб за спорт и танци “Фламинго“ ЕТНО с много и незабравими спомени за грижите и милото отношение през цялото време. Заредени с емоции по пътя към Бълария представителните състави от Русе и Бяла посетиха и столицата на Унгария – Будапеща, където си обещаха, че ще се върнат отново.

Сподели:

Още новини от деня