Кметът на Две могили награди майката на първото новородено бебе в общината

Кметът на Две могили Божидар Борисов награди майката на първото новородено бебе в общината. Цветомира Ботева получи приза за бебето Александър по време на честване на Бабинден, състояло се от 11 часа на площад „Филип Тотю“. По време на ритуала бяха измити ръцете на акушерката Наталия Илиева. Тя получи според обичая кърпа и сапун с пожелания да е здрава и още много деца да се появят на бял свят с нейна помощ. 32 деца са се родили на територията на общината през отминалата година. За всяко от тях общинските съветници гласуваха еднократна помощ в размер на 250 лева, ако е първо.

Събитието бе уважено от председателя на Общински съвет – Две могили Стефан Димитров.

Празникът продължи с песни и танци в столовата на ОП „Обществено хранене“ следобед. Честването там бе уважено от заместник – кмета Красимира Русинова, която лично отправи приветствие към присъстващите дами. Всички възрастни жени получиха награди за празника от „Арониада Агро“.

Организатор на събитието бе Народно читалище „Св. Св. Кирил и Методий 1919“ – Две могили. Основен спомоществовател бе Галина Йорданова – собственик на сладкарница „Габриела“ към фирма „Гардения“ – Две могили.

Сподели: