димо тонев кмет на мартен

Кметът Димо Тонев: Държа Мартен да е чисто и приветливо място за живеене!

Уважаеми жители на Мартен,

Обръщам се към всички Вас в този момент, защото в нашето населено място сме много чувствителни на тема „чист въздух“! Затова категорично заявявам, че се разграничавам от определени политически субекти, които целят само и единствено постигане на политическите си  цели. Относно нашата кауза за „чист въздух“ Ви призовавам да не ставате маша в техните ръце, за да не бъдете разочаровани, използвани и употребени. Винаги, когато наближават избори, има хора, които се сещат, че съществуват малки населени места със сериозни проблеми.

В качеството си на Кмет на Кметство Мартен ще настоявам както и досега,  държавните и общински институции да си свършат работата за осъществяване на нашите цели, които са ясни и конкретни, а именно:

  1. ДА СЕ ИЗГРАДИ ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ, която да обслужва цялата индустриална зона „ТЕГРА“. Водите от локалните пречиствателни станции на всички фирми да бъдат заустени в нея. В следствие на което всички отходни води от индустриалната зона ще бъдат пречистени преди да се заустят в река Дунав.
  2. ДА СЕ ПОСТАВЯТ МОДЕРНИ МОБИЛНИ СТАНЦИИ В ДВАТА КРАЯ НА ИНДУСТРИАЛНАТА ЗОНА И ДА СЕ МОНТИРАТ ЕЛЕКТРОННИ ТАБЛА / НА СГРАДИТЕ НА ОБЩИНА РУСЕ, КМЕТСТВО МАРТЕН И РИОСВ / КОИТО ДА ПОКАЗВАТ В РЕАЛНО ВРЕМЕ КАКЪВ ВЪЗДУХ ДИШАМЕ. Следователно ако продължат неприятните миризми, ще се обърнем към държавните и общински институции да докажат и установят от къде идва обгазяването на нашия град.

На територията на индустриална зона „ТЕГРА“ работят около 4000 човека, хора които издържат семейства. Населено място без бизнес обезлюдява. Особено сега във време на пандемия, е много важно да го запазим и съхраним, за да могат и занапред да продължат да работят и да се развиват всички хора тук.

В качеството си на Кмет на Кметство Мартен съм провел нееднократни срещи с ръководството на дружества, извършващи дейност на площадката на бившето КТМ, сегашна индустриална зона „ТЕГРА“. В резултат на проведените срещи, както и на такива с еколози, бяха монтирани маслено – водни екструдери.

Аз съм убеден, че жителите на град Мартен няма да ги интересува колко фирми работят и с какъв статут са в индустриална зона „ТЕГРА“, ако излязат в двора си и дишат чист въздух и водите на река Дунав са чисти.

В качеството си на Кмет, винаги съм държал и ще продължа да държа на това – град Мартен да е чисто и приветливо място за живеене. Затова ви приканвам, да се обърнем към компетентните държавните и общински институции, за да се реализират тези две така важни предложения за град Мартен и да се спре политизирането на ситуацията.

С уважение:

Димо Тонев, Кмет на Кметство Мартен

Сподели: