кмет Две могили

Кметът на Община Две могили проведе разговори с лекари, за да помогне на пациентите на починалия д-р Брайков

След смъртта на д-р Ангел Брайков възникна проблем с пациентите на общопрактикуващия лекар в Община Две могили. Проведен е разговор с началника на РЗОК – Русе Калоян Копчев, който е изтъкнал, че има недостиг на общопрактикуващи лекари в цялата област – общо 50 са свободните места.

Това съобщи днес кметът на Община Две могили Божидар Борисов.

Оттам нататък той е разговарял и с д-р Михайлов, който е от Две могили, но е личен лекар в част от Борово и в Обретеник. Проведена е среща с него, с медицинската сестра на доктор Брайков, но към момента той не може да стои по 8 часа в града, а няма и медицинска сестра, която да му помага. Затова е дал принципно съгласие.

Разговаряно е с д-р Моллова, д-р Попова и д-р Атанасова, работещи на територията на Общината. Много съграждани, които са били в практиката на д-р Брайков, вече са поети от трите лекарки.

Проведен е разговор с д-р Христов – бивш началник на поликлиниката в Две могили, а понастоящем е личен лекар в Главиница заедно със съпругата си – физиотерапевт. Към момента той няма възможност да напусне тази община и да се върне. Това може да стане най – рано през юни идната година.

Сподели: