Кметът на Община Русе благодари лично на световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова за подарения от нея майсторски клас

Кметът на Община Русе благодари лично на световноизвестната оперна прима Красимира Стоянова за подарения от нея майсторски клас

Оперната прима на Виенската опера Красимира Стоянова се завърна в Русе, за да организира майсторски клас с възпитаници на Националното училище по изкуствата, където самата тя е учила. Днес бе поредният ден от едноседмичните ѝ занятията с учениците преди големия им концерт в неделя.

„Искам да Ви поздравя за изключителния жест, който направихте, организирайки майсторски клас с младите таланти от НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, така кметът на Русе благодари на световноизвестното сопрано. Според него това за пореден път доказва необятността на таланта и професионализма, но и човещината на Красимира Стоянова.

Кметът подчерта, че макар днес творческият ѝ дом да е австрийската столица, тя винаги е добре дошла в Малката Виена – там, където за първи път се е разгърнал музикалният ѝ потенциал.

Заключителният концерт на Красимира Стоянова с възпитаниците на НУИ „Проф. Веселин Стоянов“, участвали в майсторския клас, ще бъде на 15.11.2020 г., неделя, на сцената на зала „Филхармония“, заедно с оркестъра на Русенската опера с диригент Димитър Косев.

Сподели: