Кметът на Община Русе награди Йосефина Йорданова за извоюваните титли на държавните първенства по джудо и по самбо за девойки през 2023 г.

Кметът на Община Русе награди Йосефина Йорданова за извоюваните титли на държавните първенства по джудо и по самбо за девойки през 2023 г.

Възпитаничката на Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ и състезател на двата едноименни русенски клуба по джудо и самбо „Локомотив“ Йосефина Йорданова беше отличена днес от кмета Пенчо Милков за „Спортист на месеца“.

„Бъди за пример за съучениците си не само в спортно-състезателната си дейност, но и като личност. Постиженията ти са свидетелство за това как упоритостта, настойчивостта и хъсът не само могат да доведат до високи успехи в спорта, но и да бъдат вдъхновение и да изградят силен пример за общността ни“, поздрави я кметът. Той ѝ пожела още много отличия. Възпитаничката на Спортното училище спечели сребърен медал на Държавното лично първенство по джудо за девойки в категория до 48 кг. Йосефина участва и в Държавния личен отборен шампионат по самбо за девойки, където се бори в категория до 50 кг и спечели бронзово отличие. Инициативата за награждаването на изявени ученици от Спортно училище „Майор Атанас Узунов“ – Русе е на директора на учебното заведение Евгени Недев. Целта е да се отличават както доказани в спорта състезатели, така и тези, които са показали отлични резултати в учебния процес.

Сподели: