пенчо милков поздравление нова година 2020

Кметът на Община Русе Пенчо Милков: Да е усмихната, любяща и щедра годината пред нас!

Скъпи русенци,

Текат последните часове на 2020 година.

Надявам се, че всеки от нас е намерил в края ѝ малко смълчано време да погледне към това, което преживяхме и преживяваме…

Изпращаме година на лично изпитание за всеки на тази планета. Беше неочаквана, различна, но все пак изживяна година.

Загубихме много. Близки, приятели, творци и лекари. Работа и спокойствие…

Скрихме лицата си с маски.

Но във времето на изолация чувстваме и чуваме все по-ясно оставените послания и дълбок смисъл.

Открихме начин да се борим с трудностите, както винаги е правил народът ни. Подадохме си ръка.

Много очи се отвориха и много маски паднаха. Събуди се духът за промяна.

За мен това беше и първата година, откакто положих клетва пред вас, и въпреки необичайните условия с екипа ми работихме активно, открито и прозрачно – както съм искал и съм ви обещал. Често се обръщам така и към вас – да бъдем единни и да дадем своя принос за общността. Защото приказките за доброта без реални дела не вършат работа.

Затова и дълбоката ми благодарност е за всички ангели в човешки образ, които срещнахме по пътя си, всички, които работиха с грижа за другите, дори и с риск за собственото си здраве, всички, които даряваха средства, време и човещина.

Поклон пред вас.

В трудни периоди като тази година сила дава и споменът за хората, които са положили основите на прекрасния ни град. Какво им е коствало да съградят това, което днес приемаме за даденост… Какво от себе си са вложили в основите… И нека техните мечти са нашият компас, който да ни води към едно здраво, многолюдно и борбено русенско общество.

В последните мигове от старата година ви пожелавам да оставим проблемите зад прага и уверени да пристъпим към Новата 2021-ва. Да се помолим дните ѝ да са добри за всички.

Бъдете здрави!

И да е усмихната, любяща и щедра годината пред нас!

Сподели: