Кметът на Община Русе Пенчо Милков: Европейските проекти ни носят не само средства, но и ценности и правила

Кметът на Община Русе Пенчо Милков: Европейските проекти ни носят не само средства, но и ценности и правила

Европейските проекти ни носят не само средства, но и ценности и правила, заяви кметът на Русе Пенчо Милков на регионалната конференция по проект „Европа на Балканите: Общо бъдеще“, която се провежда днес в Русе. Ето какво сподели той.

Проектът се изпълнява от БТА с подкрепата на Европейската комисия и надгражда вече осъществения проект „Европа в България: общо бъдеще“. Сред целите са по-добро разбиране на ролята на политиката на сближаване, включително на Балканите и повишаване на осведомеността за проекти, финансирани от Европейския съюз (ЕС) чрез Кохезионната политика.

Кметът на Русе Пенчо Милков благодари на БТА за инициативата и отбеляза, че националната осведомителна агенция вече не е само организация, която разпространява информация, а е натоварена с много обществени функции. Милков приветства проекта на БТА и посочи, че такива инициативи трябва да има навсякъде в Европа. 

Европа ни дава не само средства, чрез тези проекти, фирмите се налага да спазват правила и принципи. Проектите носят и ценности, коментира Пенчо Милков. Според него по този начин обществата се сближават не само материално, но и ценностно.

Пенчо Милков каза, че неговите колеги ще представят на днешната конференция конкретни проекти и ползата от тях, и благодари, че първият форум по проекта се провежда в Русе.

Сподели: