Пенчо Милков

Кметът на Община Русе Пенчо Милков: Изключително внимателно се отнасяме към охраната на обществения ред и защита личността и собствеността на гражданите от посегателства по време на извънредното положение

УВАЖАЕМИ РУСЕНЦИ,

Непрекъснато получавам от Вас въпроси и идеи, как да се справим с надвисналата и над нашата община заплаха от разпространение на коронавирус и бих искал да Ви уверя, че ценя всяко гражданско мнение. Сред стотиците изпратени предложения на електронния ми адрес mayor@ruse-bg.eu са и идеи от група общински съветници, които, въпреки взетите стриктни предпазни мерки, спряха да участват в заседания поради притеснение от зараза и избраха общуване с мен чрез медиите.

За да бъдат работещи и приложими идеите за справяне с кризисната ситуация, те трябва да се опират на официалната информация и на познаване на нормативната уредба. Това е особено важно за общинските съветници и всички, призвани да представляват гражданите във вземането на стратегически решения. Уверявам Ви, Община Русе и Общинският съвет ще продължат да работят и да търсят начини за преодоляване на новата за нас криза, така както Народното събрание и институциите навсякъде в страната не спират своята дейност.

Ето и кратък отговор на поставени въпроси във връзка с условията на извънредно положение:

Изключително внимателно се отнасяме към охраната на обществения ред и защита личността и собствеността на гражданите от посегателства по време на извънредното положение. В ежедневна връзка съм с ръководството на ОД на МВР Русе и с отделните му служби, за да се постигне синхрон в работата на двете институции. Служителите от СЗ „КООРС“ работят при пълна мобилизация за охрана и контрол. Ще бъдат извършвани обходи на вилни зони и населени места. Създаваме условия за работа на органите на МВР – осигуряваме храна за служители, битови условия на КПП. Още преди извънредното положение, в началото на годината сме осигурили достъп на МВР до всички камери на територията на Общината, за да се ускори работата на органите по защита на обществения ред, охранителната и оперативната работа на МВР.

Сподели:

Още новини от деня