Кметът на Община Русе Пенчо Милков изрази искрената си благодарност за топлите и ползотворни взаимоотношения с Русе към най - дълго служилия посланик на Китайската народна република в България

Кметът на Община Русе Пенчо Милков изрази искрената си благодарност за топлите и ползотворни взаимоотношения с Русе към най – дълго служилия посланик на Китайската народна република в България

По повод приключването на мандата на Н.Пр. Дун Сяодзюн, най-дълго служилия посланик на Китайската народна република в България, кметът на Община Русе Пенчо Милков изрази искрената си благодарност за топлите и ползотворни взаимоотношения с Русе.

Работихме успешно за приятелския обмен и задълбочаване на партньорството ни с Китай както в спорта, така и в областта на икономиката и културата, сподели кметът.

През Новата 2024 г., която е Годината на дървения дракон според китайския календар, Русе ще бъде домакин на Фестивал на драконовите лодки, а през 2025 г. тук ще се проведе Световното първенство в този атрактивен спорт, подчерта г-н Милков.

Пожелах здраве, късмет и благополучие на този близък приятел на нашия град, добави той.

Сподели: