Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна посланика на Нидерландия у нас

Кметът на Община Русе Пенчо Милков посрещна посланика на Нидерландия у нас

Задълбочаване на отношенията между Русе и Кралство Нидерландия в сферите на културата, образованието и икономиката обсъдиха кметът на община Русе Пенчо Милков и Н. Пр. Симон ван дер Бург. На срещата в сградата на местната администрация присъстваха още заместник -кметовете Златомира Стефанова, Димитър Недев и Енчо Енчев, и председателят на Общински съвет Русе акад. Христо Белоев.

“За нас е чест да ви посрещнем в Русе по време на любимия на много европейци международен фестивал “Мартенски музикални дни”. Русе е пример за европейски град, който непрекъснато се развива. Поставихме си за цел да подобрим и транспортната свързаност и вече имаме потвърждение и на европейско ниво за изграждане на втори мост над река Дунав. Вярвам, че това ще спомогне и за създаване на нови възможности за развитие на търговските взаимоотношения между двете страни“, каза Пенчо Милков.

Кметът запозна дипломата с икономическия профил на Русе и потенциала за инвестиции, както и с политиката на прозрачност на управлението. Специално внимание бе обърнато и на образованието в общината – по-доброто обучение, въвеждането на роботиката като част от образователния процес на 3 и 4 клас във всички училища, места за всички в предучилищното образование и разнообразието от специалности. Обсъдено бе и развитието на Русенския университет “Ангел Кънчев” като място, което подготвя качествени, с иновативно мислене, кадри за различни сектори.

“Русе се развива изключително добре и придобива модерен облик. За нас бе изключително удоволствие да посетим “Мартенски музикални дни”, като през следващите му издания бихме се включили и с наши изключителни музиканти”, каза Н. Пр. Симон ван дер Бург.

Дипломатическата кариера на посланика започва през 1993 г. и в годините след това заема различни позиции в Министерството на външните работи, Постоянното представителство на Нидерландия към Европейския съюз в Брюксел и Посолството на Нидерландия в Москва. През последните четири години, преди да пристигне в България, служи като церемониалмайстор на Н.В. Крал Вилем-Александър Нидерландски.

Сподели: