Пенчо Милков: Обявяването на Независимостта е връх в самоосъзнаването ни в годините след Освобождението

Кметът на Община Русе Пенчо Милков проведе днес срещи по важни теми с министъра на икономиката Кирил Петков и на транспорта Георги Тодоров

Време за прочитане: < 1 мин.

Кметът на Община Русе Пенчо Милков сподели за проведените интензивни срещи днес с министъра на икономиката Кирил Петков и на транспорта Георги Тодоров. Заедно със заместник-кмета Димитър Недев те са представили два проекта, за които получиха подкрепа – за създаване на високотехнологичен индустриален парк в Русе и за развитие на съществуващия. С ръководителя на Главна дирекция “Гражданска въздухоплавателна администрация” Христо Щерионов е направена програма за възстановяване на полетите от Летище Русе. Екип на дирекцията ще дойде в Русе, за да започне изследване на пистата за максималните тонажи на самолети, които може да приема.

С транспортния министър ще се търси възможност част от таксите на Дунав мост да остават в Русе. Кметът разговаря и за стопанисване на Музея на транспорта от Община Русе, като БДЖ Пътнически превози се ангажираха да задвижят съвместно решението на този наболял проблем.

Разгледани са още важни въпроси за Русе, по които ще работим заедно с ръководители на ведомства и експерти, посочи кметът.

Сподели:

Още новини от деня