Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна със специалистите по дентална медицина в Русе

Кметът на Община Русе Пенчо Милков се срещна със специалистите по дентална медицина в Русе

Кметът Пенчо Милков се срещна с управителя на Център по дентална медицина 1 – Русе д-р Елена Дачева и наематели на помещения в центъра.

При посещението си в.клиниката той постави въпроса за разкриването на нощен стоматологичен кабинет за русенци. Стана ясно, че в момента се разработва модел за дентално обслужване през нощта.

Предстои ремонт на тоалетни и изграждане на тоалетна за хора с увреждания.

Д-р Дачева представи и възможностите за включване в Националната кампания за безплатно силанизиране на деца от 5 до 8 г., която започна на 15.09. Изпратена е информация до русенските училища и детски градини със списъка на стоматолозите от региона, които участват  в кампанията.

Обсъдени бяха възможностите за оптимално използване на разкритите операционни в центъра, на компресорната система, на необходимостта от поставяне на междинна врата на 5-ия етаж, която да се отваря механично, за да се елиминира вдигането на прах и шум при работа на зъботехниците на този етаж.

През октомври стартират дни на зъбната профилактика за децата до 18г.

В периода от 5 до 16 октомври са предвидени безплатни профилактични прегледи в Центъра по дентална медицина 1 Русе / к-т 214/ след предварително записване.

Сподели:

Още новини от деня