Кметът на Община Русе Пенчо Милков уважи представянето на книга за добрите сърца на фондация „Бистра и Галина“

Кметът на Община Русе Пенчо Милков уважи представянето на книга за добрите сърца на фондация „Бистра и Галина“

Юбилейна книга за добрите сърца на фондация „Бистра и Галина“ бе представена днес в лятната градина на едноименния хотел. На събитието присъстваха кметът Пенчо Милков, бивши и настоящи преподаватели в областта на изкуствата, науката и спорта от всички класни стаи в Лятната академия на фондацията, нейни бивши стипендианти и лауреати, членове на Управителния ѝ съвет, представители на Регионалната библиотека, клуб „Отворено общество“, русенската католическа организация „Каритас” и др. 

„Важно е русенци да разберат колко значима е дейността на организации и фондации като „Бистра и Галина“. Вие сте едни от първите в Русе в най-новото време на града, които развиват благотворителна дейност, помагайки на талантливи и социално слаби деца, и това заслужава нашето уважение и признателност“, каза Пенчо Милков в своето приветствие към председателя на управителния съвет на фондация „Бистра и Галина“ Здравка Бърдарова. Той подчерта, че отделеното време, енергия и ресурси на неправителствената организация е истинско благословение за обществото и връчи на г-жа Бърдарова статуетка на Паметника на свободата.

Книгата за добрите сърца на фондация „Бистра и Галина“ представя мисията на неправителствената организация, която цели създаването на условия за изграждане на духовно развитие и културни личности, насърчаване на творческото и градивното начало у човека и съдействие за по-нататъшното развитие на културното общуване между хората.  

Луксозното издание от 128 страници с над 300 снимки,  финансирано от Здравка Бърдарова, е подарък и жест към всички спомоществователи, дарители, хилядите стипендианти и участници в активния живот на фондацията. То бе представено от съставителя на книгата доц. д-р Соня Алексиева, която е магистър по журналистика и доктор на социологическите науки, както и съучредител и член на УС на Асоциацията за реклама и комуникации в туризма.

Сподели: