Кметът на Община Русе посрещна делегация Баден-Вюртемберг

Кметът на Община Русе посрещна делегация Баден-Вюртемберг

Делегация, начело с държавния съветник в правителството на провинция Баден-Вюртемберг, Германия, Гизела Ерлер гостува на кмета на Община Русе Пламен Стоилов. На срещата присъстваха още г-н Карл Хилзенбек, кмет на немския град Елванген, с който Русе има подписано споразумение за сътрудничество, както и зам.-кметът по европейско развитие в Община Русе Страхил Карапчански, директорът на дирекция „Европейско развитие“ Никола Кибритев, представители на местната власт и неправителствени организации в провинция Баден-Вюртемберг.

Г-н Стоилов запозна делегацията с проектите с европейско финансиране, които Община Русе изпълнява, както и с техния принос към Стратегията на Европейския съюз за Дунавския регион. Кметът обърна специално внимание на установените през последните години традиции на културно сътрудничество между Русе и институции от Баден-Вюртемберг. От своя страна, г-н Хилзенбек подчерта сериозния интерес, който творческите среди в гр. Елванген проявяват с оглед разработването на съвместни проекти в рамките на Програмата за трансн ационално сътрудничество „Дунав“ 2014-2020 г., както и на програма „Творческа Европа“ на Европейския съюз.

Като резултат от срещата бяха договорени взаимни визити и обмен на артисти между Русе и Баден-Вюртемберг в рамките на предстоящите издания на Международния фестивал „Мартенски музикални дни“, Музикалната академия „Алегра“, както и на Европейската театрална работилница на Драматичен театър „Сава Огнянов“.

Сподели: