Пенчо Милков: Нека погледнем над себе си, да видим общото и да открием обичта в себе си

Кметът на Община Русе с благодарствено писмо към медицинските специалисти и социалните работници

В писмо до медицинските специалисти в „Детско и училищно здравеопазване“ от Териториален координационен съвет на Федерацията на синдикатите в здравеопазването към КНСБ кметът на Община Русе Пенчо Милков изразява своето уважение и благодарност за проявения професионализъм и отдаденост по време на пандемията от COVID-19.

Вие доказахте на съгражданите си безмерна отговорност, изнасяйки на раменете си най-тежките изпитания с мобилизация, устременост и хуманизъм.“, пише в писмото си кметът Пенчо Милков.

Припомняме, че по време на извънредното положение медицински работници от сферата на образованието подпомагаха екипите на РЗИ-Русе в контролиране преминаването през ГКПП „Дунав мост“ и участваха в проверките на задължително поставените под карантина хора в града и прилежащите населени места.        

Признание за усилията, положени по време на кризата получиха и служителите от отдел „Социални дейности“ на Община Русе. Заети освен със своите редовни задължения, те ежедневно отговаряха на горещите телефони за психологическа подкрепа, закупуваха стоки от първа необходимост за нуждаещите се и участваха в раздаването на безплатни хранителни пакети.

Сподели: