Кметът на Община Русе: Улиците са разкопани, недовършени и тънат в изключителна мизерия. Недопустимо е това, което фирмите – изпълнители оставят след себе си

Канят се всички потърпевши от ремонтните дейности на среща с ръководството на ВиК – Русе. Тя ще се състои в Пленарна зала на 4 юли, понеделник от 18:00 часа, заяви по време на живо включване днес от квартал „Средна кула“ кметът на Община Русе Пенчо Милков. Той призова въпросите да се зададат директно.

„Улиците са разкопани, недовършени и тънат в изключителна мизерия. Недопустимо е това, което фирмите – изпълнители оставят след себе си“, коментира кметът. Той самият е получил сигнали и оплаквания за нанесени щети върху лични автомобили. Общината е възложила процедура всички вреди от недобре възстановените улици да се претендират в съда, стана ясно още от живото включване на Милков в социалната мрежа. Гражданите също могат да се защитят в съда.

След извършени проверки на общински служители, утре ще бъдат съставени три акта на фирмите, но общината не е възложител по проекта.

Сподели: