Кметът на Община Русе участва в работен семинар на Националното сдружение на общините в Република България

Кметът на Община Русе участва в работен семинар на Националното сдружение на общините в Република България

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес кметът на Община Русе Пенчо Милков участва в работен семинар за ролята на общините при реализацията на бъдещата Оперативна програма за развитие на регионите  за периода 2021 –  2027 г. В него се включва заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, екип от експерти от регионалното министерство,  както и кметове и  представители на администрацията от 10-те големи градски общини в България.

Дневният ред на събитието предвижда обсъждането на визията и обхвата на новата оперативна програма, в т.ч. възможностите за създаване на партньорства с общините, участието в нови проекти с европейско финансиране и подготовката и реализацията на стратегически документи на местно ниво. Сред работните теми са още Регионалните съвети за развитие и значението на представителите на общините в тях.

Работният семинар се реализира в рамките на заседанието на Управителния и Контролния съвет на Националното сдружение на общините в Република, което цели силно и ефективно местно самоуправление и събира всички 265 общини в страната.

Сподели:

Още новини от деня