дудова

Кметът на Община Русе ще посрещне и награди златните момичета на българската борба Биляна Дудова и Тайбе Юсеин

Кметът на Община Русе Пламен Стоилов ще приеме на 23 ноември, петък, звездите на българската борба и героините на българския спорт през 2018 година Биляна Дудова и Тайбе Юсеин. Срещата в общината ще е от 11 часа. Двете ще бъдат наградени на тържество в заседателната зала.

Състезателката на „Юнак-Локомотив“ /Русе/ Биляна изпрати отличен сезон със злато на европейското първенство от тепиха в Каспийск и вицетитла на световния шампионат в Унгария. Тя заслужаваше да е шампионка и в Будапеща, но прострастно съдийско решение я остави втора на почетната стълбичка. Освен това Дудова бе с основен принос за отборната държавна титла на клубния си тим.

Тайбе Юсеин, възпитаничка на русенското спортно училище и „Юнак-Локо“, завърши сезона със златни медали от европейското и световното първенство. Макар че се състезава от няколко години с трикото на „Левски“, продължава да се радва на уважение от русенската спортна общественост.

Двете златни момичета на българската борба ще имат още срещи с ученици от русенското спортно училище и с деца от групата по борба в училище „Иван Вазов“.

/Клуб по борба „Юнак – Локомотив“ – Русе/

Сподели: