Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов: Да си пожелаем една благодатна и спорна година и нека Свети Трифон да ни дари с богата реколта!

Кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов участва в ритуала по зарязване на лозята в Борисово

Време за прочитане: < 1 мин.

С искрени пожелания за плодородие и много грозде, от което да бъде приготвено качествено домашно вино, кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов участва в ритуала по зарязване на лозята в село Борисово.Той бе специален гост заедно със заместниците си Михаил Чиликов и Стефан Габровски в дома на 86 – годишната Иванка Петкова, която прави с помощта на близките си прекрасно домашно червено вино. Преди традиционния водосвет за здраве и плодородие, отслужен от отец Деян, бе коронясан и царя на лозята за настоящата година – 83 – годишният Стефан Николов – Арабаджията. Гостите се включиха в зарязването и преливането на лозето, като нарекоха за берекет и здраве на стопаните. Както повелява традицията, всички присъстващи бяха почерпени с вино и отбрани домашни мезета. Празненството продължи в един от местните пенсионерски клубове, който не успя да побере десетките желаещи да уважат Свети Трифон. Наложи се дори да се поставят маси отвън. Градусът на настроението бе поддържан от местните самодейци и с много песни празникът продължи до късно вечерта.

Там бе и кметът на село Борисово Иван Михов, допринесъл за отличната организация на събитието.

Г-н Атанасов и екипът му посети и още едно място с множество празнуващи в Борисово по обед, като се отзова на поканата на домакините и с удоволствие вдигна наздравица за добруването на всички жители в Общината.

Сподели:

Още новини от деня