Кметът на Община Сливо поле и екипът му поздравиха самодейците от читалището в Бръшлен по повод 1 март

Кметът на Община Сливо поле и екипът му поздравиха самодейците от читалището в Бръшлен по повод 1 март + ВИДЕО

Първи март се чества в цялата страна не само като Баба Марта, но и като Ден на самодееца. Макар и малко по – рано от обичайното, празникът бе честван в Народно читалище „Братство“ – Бръшлен тази вечер. Специални гости на събитието бяха кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов и заместниците му Михаил Чиликов и Стефан Габровски. Тя бяха посрещнати сърдечно от над 40 самодейци в салона на просветното средище в центъра на населеното място от Община Сливо поле. Заедно да се повеселят бяха представителите на групата за изворен фолклор „Бръшленски баби“ с ръководител Стефка Илиева, група за обработен фолклор „Бръшленска китка“ с ръководител Данка Донева, Детски танцов състав „Хоп – троп“ с ръководител Велислава Крумова и мъжка коледарска група с ръководител Николай Крумов.

Северина Крумова приветства гостите с добре дошли и сподели акценти от работата на читалищните дейци.

„Уважението на общинското ръководство към работата на вашето читалище се изразява в това да присъстваме тримата на тази среща. Даваме изключително висока оценка на работата на вашето читалище. Ние сме при вас, защото поводът е много приятен“, заяви пред присъстващите Валентин Атанасов. Кметът открои добрата дейност на всичките 11 читалища в общината пред събралите се три поколения.

Най – добре подготвената група с най – много овации за най – ефектното и емоционално изпълнение по време на днешния фестивал в Бабово бе на младите танцьори от читалището, подчерта г-н Атанасов. По тази причина той обяви награда от името на Общината за танцьорите – еднодневна екскурзия по техен избор в удобно време.

В знак на признателност за добрите думи момичетата от момчетата от „Хоп – троп“ представиха няколко танца, които отново зарадваха кмета и колегите му, както и другите присъстващи местни жители.

В края на празненството бе вдигната наздравица с пожелания за нови успехи и благоденствие.

Сподели:

Още новини от деня