пенчо милков дарение книги

Кметът Пенчо Милков дари книги за фонда на читалището в град Глоджево

Кметът на Община Русе подкрепи доброволческата кампания за дарение на книги за читалище „Просвета“ в град Глоджево. Тя е ръководена от Сунай Сабриев и вече е събрала над 585 заглавия от дарители в цялата страна.

„Само тази седмица получих 182 книги и остават още много малко до общата ни цел“, споделя младия русенец. Стремежът му е фондът на библиотеката да бъде попълнен със 752 книги, а всички дарения над тази цифра ще бъдат изпратени на училища или библиотеки в региона.

Пратки идват дори от София, а от читалището в с. Дълбоки, Община Стара Загора, са получени 50 чисто нови книги в подкрепа на инициативата. Сунай пренася всеки от тежките кашони сам и ги съхранява в дома си, а Община Русе ще осигури транспорт за достигането им до крайната цел.    

„Доброто е заразително“, сподели Пенчо Милков, дарявайки няколко поетични сборника в подкрепа на кампанията, и подчерта, че е особено горд от примера, който Сунай дава на цялото общество

Всеки, който желае да дари книга за читалище „Просвета“ град Глоджево, може да го направи без ограничения в тематиката, жанра или в количеството, като предварително даде заявка на номер 0876 295 906 или пише на страницата на кампанията.  

Данни за доставка:

1. Куриерска компания „Еконт“

Еконт офис Русе Медика, ул.“Рига“ 11, 7000

2. Куриерска компания „Спиди“

Русе – Здравец Изток

МАГАЗИН 4, ДОЙЧЕ ШУЛЕ, жк, ул. „Котовск“ No 12, 7000

3. Български пощи

Пощенски клон 7005

жк. Здравец, гр. Русе Имена: Сунай Бехтиев Сабриев

Сподели:

Още новини от деня