златните момичета 2019 1

Кметът Пенчо Милков откри Гала спектакъла по художествена гимнастика на златните момичета в Русе + ВИДЕО

Тази вечер Русе беше домакин на Гала спектакъла на националния отбор по художествена гимнастика „Светът на златните момичета“.

Кметът на града Пенчо Милков приветства всички присъстващи и връчи на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева статуетка на символа на Русе – Паметника на свободата. Той пожела на златните момичета и екипа им да бъдат здрави и да продължават да радват с победи и изящни  съчетания българската публика. „Изключително ценя този красив спорт и с вълнение следя изявите ви по света. Винаги сте добре дошли в нашия град“, каза Пенчо Милков.

Събитието беше организирано от Българската федерация по художествена гимнастика, а участие взеха национални състезателки от ансамбъла и индивидуални гимнастички. В спектакъла участва и певицата Дивна, която е родена в Русе. Средствата от благотворителното шоу ще бъдат използвани за подпомагане на  пълноценната подготовка на националните отбори по художествена гимнастика за Олимпиадата в Токио. За участие в нея българките спечелиха максимален брой квоти, което се случва за първи път от 12 години. 

След закриването на Олимпийските игри е предвидено голямо  национално турне през 2020 г. за представяне на новите съчетания.

златните момичета 2019 4
златните момичета 2019 5
Сподели:

Още новини от деня