Кметът Пенчо Милков отличи тежкоатлета Джан Зарков за европейската му титла

Кметът Пенчо Милков отличи тежкоатлета Джан Зарков за европейската му титла

Възпитаникът на Тежкоатлетически спортен клуб – Русе Джан Зарков, завоювал шампионска титла на Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки до 15 и до 17-годишна възраст, бе награден от кмета Пенчо Милков в присъствието на треньора му Радослав Атанасов.

„Постижението ти е впечатляващо и е не само личен триумф, но и гордост за страната ни и Русе. Успехът ти вдъхновява и е истинско доказателство, че с воля, постоянство и усърдие можем да преодолеем всички предизвикателства“, отбеляза кметът.

На първенството в Кишинев, Молдова, в което взеха участие над 400 състезатели от 38 държави, Джан триумфира в категория до 49 кг при 17-годишните с двубой от 187 кг. В изхвърлянето от 80 кг той записа само един успешен опит, но в изтласкването бе безапелационен и се справи последователно с тежести от 100, 103 и 107 кг.

Шампионската титла от първенството в Кишинев е първи международен успех за 17-годишния състезател, който тренира от 4 години в Тежкоатлетически спортен клуб – Русе. Бронзов медалист е през 2021 г. от Европейското първенство за кадети до 15 години в категория до 49 кг и държавен шампион в категория до 55 кг за 2022 и 2023 година.

Сподели: