пенчо милков

Кметът Пенчо Милков: Тази година финансираме 47 спортни дружества в Русе с общо 500 хиляди лева

Общината се стреми да помага за развитието на колкото се може повече спортни клубове. Тази година финансираме 47 спортни дружества в Русе с общо 500 хиляди лева. Подпомагаме и 19-те състезания, които до края на годината ще се проведат под нашата егида, както и това русенските клубове да бъдат домакини на важни национални и международни състезания, казве кметът на Община Русе Пенчо Милков.

За пример той даде скорошното провеждане на „Златната европейска лига по волейбол“ в Русе, което донесе толкова радост и гордост. Следващото голямо спортно събитие за града ни е държавното първенство по стрелба с лък за кадети/кадетки, младежи/девойки и мъже/жени на 30 и 31 юли.

Ще продължаваме да подкрепяме русенския спорт, защото е важен за децата ни, подчерта кметът. Той сподели щастието си, че общинските съветници приеха предложението ни Община Русе да финансира ФК „Дунав“. Момчетата от новото ръководство полагат неимоверни усилия за възраждането на футболната легенда. Надеждите ни са и в обединените клубове „Аристон“ и „Локомотив“, на които Община Русе предостави да ползват безвъзмездно терена на Спортна база „Локомотив“.

Сподели: