Кметът Пламен Стоилов връчи сертификати на участниците в инициативата "Мениджър за един ден"

Кметът Пламен Стоилов връчи сертификати на участниците в инициативата „Мениджър за един ден“

В Община Русе днес управляваха 11 ученици, които се включиха в инициативата „Мениджър за един ден“ на „Джуниър Ачийвмънт България“. Събитието се организира за 17-ти пореден път.

Пет от участниците са ученици в ПГИУ „Елиас Канети“ – Аделина Йорданова, Андреа Димитрова, Даниела Георгиева, Ина Димитрова, Григор Петров; трима от ПМГ „Баба Тонка“ – София Накова, Виктор Дяков, Диляна Горанова; един от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Моника Иванова, един ученик от СУЕЕ „Св. Константин-Кирил Философ“ – Надя Манова и един от СУ „Възраждане“ – Клаудия Димитрова. Те бяха разпределени в ресорите по техните желания: „Икономика, инвестиции и собственост“, „Устройств о на територията”, „Комунални дейности”, „Хуманитарни дейности”, „Европейско развитие“, главен архитект на Общината, „Връзки с обществеността“, а един от тях беше Кмет на Община Русе.

В началото на работния ден учениците се срещнаха с кмета на Община Русе Пламен Стоилов, след което заеха своите длъжности. Главният експерт от европейско развитие Лидия Лечева ги запозна със структурата и дейността на Община Русе. Директорът на дирекция „Култура и образование“ Ирена Петрова проведе разговор-дискусия с младежите, като направи с тях различни игри за личностно развитие и обърна специално внимание върху уменията им да презентират и да говорят пред публика.

Григор Петров от ПГИУ „Елиас Канети“ имаше честта да седне на стола на кмета Пламен Стоилов и да управлява Община Русе на днешния 30-ти октомври.

В края на работния ден, кметът Пламен Стоилов връчи на всички амбициозни млади хора сертификати за участието им в инициативата. „Радвам се, че сте придобили впечатления за работата в администрацията, но всъщност динамиката в нашето ежедневие е много по-голяма. Хората в екипа ми са мотивирани и са част от една работеща институция. Продължавайте да разширявате познанията си, но най-важното в краткосрочен план е да завършите с отличен успех, защото тогава вие ще сте тези, които ще избирате как да се реализирате& ldquo;, обърна се кметът на Община Русе към младежите.

Идеята на кампанията е ученици от цялата страна отново да преживеят един реален работен ден във фирми, държавни и общински институции. Освен че предлага възможности за ефективна професионална ориентация, за много от младите хора това преживяване оставя незабравим отпечатък за цял живот и е първа стъпка в тяхната успешна реализация на все по-конкурентния пазар на труда.

Чрез тази симулативна трудова борса на “Джуниър Ачийвмънт” учениците придобиват и тренират уменията си да се представят и да оценяват своята конкурентоспособност, а домакините от своя страна правят проучване на млади и перспективни кадри, които да бъдат поканени и за летни стажове.

Сподели: