Кметът Пламен Стоилов награди отличниците на Русе

Кметът Пламен Стоилов награди отличниците на Русе

Днес в зала „Европа“ на Доходно здание се състоя церемония по връчване на грамоти и награждаване на отличниците от училищата на територията на община Русе по случай 24 май – Ден на българската просвета и култура и славянската писменост. На събитието присъстваха кметът на Община Русе Пламен Стоилов, зам. областният управител на Област Русе Валентин Колев, зам. – кметът по европейско развитие д-р Страхил Карапчански, началникът на РУО Русе д-р Росица Георгиева, директори на училища, преподаватели, родители и гости.

По традиция и тази година кметът на Община Русе Пламен Стоилов отправи поздравленията си към отличените русенски ученици в знак на благодарност към положения труд за постигнатите високи резултати през периода на изминаващата учебна година: „Вие притежавате всички качества да вървите с изправена глава, защото се отличавате. Вашите постижения са резултат от много часове, прекарани в подготовка и усъвършенстване, а резултатите, които показвате са достойни за възхищение. Училищата, в които учите, година след година утвърждават успехи и осигуряват все по-добра подготовка“. Кметът изрази признателност и към енергията и неуморимия дух на техните директори, преподаватели и родители и пожела на всички успех.

С решение на Педагогическия съвет всяка година училищата предлагат по един ученик, който достойно е представил и допринесъл за издигане авторитета на училището, в което се обучава и заслужава да бъде сред най-добрите и изявени ученици в град Русе. Това са ученици, които са постигнали високи резултати в областта на образованието, културата, изкуството, науката и спорта – общински и регионални етапи от Национални олимпиади, състезания, държавни първенства по различни видове спорт, ученически иг ри и други.

За празничното настроение допринесоха младите таланти Мартин Сиромахов от Детска вокална група „Слънце“ с ръководител Наталия Константинова и Надежда Николова от Вокално студио „Приста“ с ръководител Доротея Бальовска.

Сподели:

Още новини от деня