Кметът се надява властите да разрешат отново продажбата на животни на пазара край Калугерени

Докато голяма част от кметовете в Окръг Гюргево са заети с организирането и провеждането на изборите на членове на новия Европейски парламент от Румъния, то кметът на голямото кметство Калугерени Марин Войня има време и за осъществяването на проекти в населеното място.

Той сподели, че завърши основното обновяване на детската градина там, като са създадени истински европейски условия за образование и игра на децата. Започна работа по обновяването на училището и лицея в селото. Ще бъдат преасфалтирани и няколко улици, за които досега е нямало средства. Получено е разрешение за подновяване на ВиК – инфраструктурата в селата Узуну и Хулубещи, а ще бъдат обявени и търговете за изпълнител на обектите в селата Калугерени и Брънищари. Паралелно с това се работи по преасфалтирането на пътя Калугерени – Хулубещи, който бе повреден от наводненията, добави кметът. Трудност тук предизвиква долното строене на пътя, което по същество е дига, а тя трябва да се укрепи.

Сериозна болка за кмета е традиционният голям пазар до населеното място. Там все още е забранена продажбата на живи животни и месни продукти от производители. Кметът изрази надеждата си скоро тази забрана да бъде отменена от санитарно – ветеринарните власти, защото пазарът е много голям притежателен център за населението от региона и Букурещ.

Сподели:

Още новини от деня