Книгата „Мътната река на надеждата“ бе представена в Галерия „Библиотека“

Книгата „Мътната река на надеждата“ бе представена в Галерия „Библиотека“

На 17 юни в арт зоната на библиотека „Любен Каравелов“  Георги Христов  се срещна със своите читатели. Русенският спортен журналист  представи новата си книга „Мътната река на надеждата“. За писателя тя е втора поред и е колекция от разкази с характерен и разпознаваем авторски стил. Нели Пигулева – изтъкната русенска журналистка и преводачка – увлекателно представи сборника и умението на Георги Христов да разкрива българската реалност в „стегнат и репортажен стил“. Събитието протече в оживена дискусия между писателя и Живодар Душков, виден русенски поет, публицист, университетски преподавател.

Георги Христов е роден на 18.08.1962 г. в гр. Русе. Работи в различни медии от 1990 г. до момента. Репортер е в седмичника „Дунавска правда“. Междувременно е и редактор в издателство „Литерс“. От 1996 г. до днес е редактор в спортния отдел на най-продавания русенски вестник „Утро“. Печелил е множество литературни конкурси.

Сборникът с разкази „Мътната река на надеждата“ е реализиран с подкрепата на: Валентин Йорданов – почетен председател на Българската федерация по борба, Кирил Вътев – собственик на фирма „Тандем“, Пламен Великов – собственик на фирма „Мегахим“ и Калоян Копчев – бивш директор на „Здравна каса“ – Русе.

Сподели: