Книгата на Любомир Кутин "Светът на фестивалите" бе представена в Русе

Книгата на Любомир Кутин „Светът на фестивалите“ бе представена в Русе

Що е това фестивал? Кога и как са възникнали фестивалите, какви промени са донесли те със себе си? На тези и много други въпроси отговори Любомир Кутин днес в Регионална библиотека „Любен Каравелов“ – Русе. В рамките на Международния фестивал Мартенски музикални дни`2019 беше представена новата книга на г-н Кутин „Светът на фестивалите“. 

„Надявам се представеният текст да ориентира съвременния читател в галопиращото многообразие от различни по вид художествени празници. Също така очаквам изданието да подпомогне и работата на експерти, организатори, мениджъри на фестивали, за които намирането на компетентни, устойчиви и аргументирани решения е сериозно предизвикателство във всекидневната им работа“, каза авторът.

Любомир Кутин завършва философия в Софийския университет (1981 – 1986). Изпълнителен директор на Оперно-филхармонично дружество – Варна (2002-2009), експерт в Центъра за изследване на демокрацията (2011 – 2012), бил е зам. директор на Държавна опера – Русе. Доктор по социология.

Публикации: „Фестивалът като феномен на художествената култура“ (2004), „История на културата“ (учебник за студентите от Колежа по туризъм – Варна – 2007), „Европейски столици на културата“ (2010) и „Българските фестивали: категории и система за оценка“ (2014).

Сподели:

Още новини от деня