Книгата „Приказките на господин Куклен театър или 60 години Държавен куклен театър - Русе“ ще бъде представена на 28 май

Книгата „Приказките на господин Куклен театър или 60 години Държавен куклен театър – Русе“ ще бъде представена на 28 май

Книгата „Приказките на господин Куклен театър или 60 години Държавен куклен театър – Русе“ ще бъде представена на 28 май (петък) от 18:00 ч. в салона на кукления театър. Тя е създадена по повод отбелязването на празника на културния институт миналата година.

Над книгата работиха театралният критик Крум Гергицов, директорът на кукления театър Теменуга Хараланова, художникът Георги Пасев, както и не малка част от екипа на театъра.

Специалното издание на книгата за театъра е олицетворение на общите усилия на всички въвлечени в опитите им да се опишат представления, награди, участия на Държавен куклен театър Русе от неговото професионализиране през 1960 г. до днес. Акцентът е поставен върху последното десетилетие и събира исторически данни, премиери, творчески колективи, театрални награди, както и любопитни факти от историята на театъра.

Сподели: