Елеонора Николова

Коалиция между СДС, ДБГ, ССД, БНД и Движение 21 подкрепи кандидатурата на Елеонора Николова за кмет на Община Русе

Кандидатурата на г-жа Елеонора Николова за кмет на Община Русе бе официално представена по време на пресконференция днес. Участие в събитието взе председателят на Съюза на демократичните сили /СДС/ г-н Румен Христов. Като участници в коалицията, освен СДС, бяха представени още Движение България на гражданите/ДБГ/, Съюз на свободните демократи /ССД/, Българска нова демокрация /БНД/ и Движение 21.

В началото, г-н Христов представи кандидатурата на коалицията. Достойният кандидат е г-жа Елеонора  Николова, бивш кмет на град Русе, с мандатност 4+2+2. Той подчерта опитът й натрупан по време на работата и в антикорупционната комисия. Практически, тази рутина на кандидата за кмет от коалицията, както и дясната й партийна ориентация, са изключително силни аргументи в надпреварата за кметското място. В лицето на г-жа Николова, тези които са застанали зад нея , виждат един ярък представител на автентичната десница.

Г-н Христов допълни, че различната подкрепа от страна на СДС в град Русе от останалите градове в страната, предполага печеливш гъвкав изход на изборите.

Самата г-жа Елеонора Николова предпочита кампанията и да е позитивна и обърната към гражданите. Тя каза, че дълго и мъчително е взела решението си да се кандидатира за кмет на град Русе. Накрая е решила, че може да управлява категорично добре и в интерес на гражданите. Нещото, което за последно я мотивира, е че в Русе трябва да се върне свободния дух. Трябва да се върне надеждата и вярата на хората. Като десен политик, признава вината на десните формации у нас за обезсилването на СДС. Тя обеща през нейният мандат, свободния дух на русенци и вярата им в собствените сили да ги доведе към по добър живот. Това да става в името на техните стремежи и мечти. Завръщането на предприемаческия дух в русенци е от голямо значение за нейното управление. Това всичко ще бъде направено в името на  децата на Русе. За да може те да живеят и работят  и останат тук.

Г-жа Николова каза още, че има самочувствие, защото през годините на управление на една структура към Министерски съвет  и комуникирайки с министрите от 4 правителства е придобила рутината да вижда необходимото и дължимото за град Русе. Тя изрази решителността си да поеме управлението на Община Русе, защото чувства  и има теоретичен и практически потенциал за това. „Надеждата“ ще бъде водеща в мисията на нейния екип.

Сподели: